militariPensiile militarilor sunt în pericol de a nu mai fi indexate, așa cum a promis guvernul condus de Viorica Dăncilă.

economic Municipalitatea slătineană a semnat contractul de reabilitarea Liceului Tehnologic ‘PS Aurelian’. ADR SV Oltenia va finanța acest proiect ce are o valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

victoriaRenovată cu trei ani în urmă, clădirea  Atelierului cultural Victoria se degradează din cauza lucrărilor prost făcute.

facebook motPrimăria Slatina a semnat alte două contracte cu ADR SV Oltenia, astfel numărul acestora ajungând la șase. Ultimele două contracte semnate pentru a fi finanțate prin fonduri europene vizează reabilitarea Liceului Tehnologic ‘PS Aurelian’ și înoirea parcului auto al Loctrans cu 10 autobuze electice.

beat la volan

Miercuri, 13 noiembrie, un bărbat în vârstă de 23 de ani din municipiul Slatina, a fost depistat în comuna Coteana, în timp ce conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, posibil metamfetamină și extasy.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.” se arată în comunicatul de presă.

Tot în această zi, un bărbat de 38 de ani din comuna Radomirești, a fost depistat în comuna Sprâncenata, „în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice.
În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
.” mai este precizat în comunicat.

Anca Spiridon

semnare contract 800x445

Veşti bune pentru elevii localităţii Pârşcoveni; aici se va construi o nouă şcoală gimnazială.

Miercuri, 13 noiembrie, la Craiova, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Construire şi echipare Şcoală Gimnazială Pârşcoveni” de primarul localităţii, Dumitru Dănuţ Matei, şi Marinela Bogheanu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia. Valoarea totală a proiectului este de 4.961.575,91 lei. Banii vor proveni atât  din fonduri europene, cât şi din bugetul local.

Proiectul vizează: construirea şi echiparea Şcolii Gimnaziale Pârşcoveni, cu toate fluxurile si anexele aferente, dotarea spaţiilor interioare şi exterioare; racorduri, branşamente la utilităţi, amenajarea spaţiului exterior şi împrejmuiri necesare.

Știm cu toții că primii ani de scoală sunt hotărâtori pentru educația și formarea copiilor, astfel mulțumită eforturilor depuse de domnul primar Dumitru Dănuţ Matei, ieri (miercuri n.r.) a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea, dotarea și utilarea unei noi școli gimnaziale în comuna Pârșcoveni, acolo unde copiii se vor putea bucura de toate condițiile necesare primilor ani de studiu”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Primăriei comunei Pârşcoveni.

Anca Spiridon

AUGUST 10 OAMENII IN PIATAMinistrul de Interne, Marcel Vela, a declasificat dosarul 10 august și l-a trimis la DIICOT.

b9be424794d5139e7a057ecae1289341 XL

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt face un anunţ important pentru toţi crescătorii de animale și de porci în special că sunt obligați, conform legii, să informeze orice eveniment care duce la modificarea numărului de animale din gospodărie, medicilor veterinari de libera practică și să solicite identificarea acestora, pentru a fi introduse în baza naţională de date (BND). Crescătorii mai au obligaţia de a declara la Primărie numărul de porcine pentru a fi înscrise în Registrul Agricol, astfel încât să poată fi despăgubiți conform legii în cazul apariției unui focar de pestă porcină africană. Crescătorului de animale mai au obligaţia să informeze medicul veterinar de liberă practică împuternicit pentru ca acesta să facă examenul clinic al animalului înainte de sacrificare, pentru a fi înscris evenimentul atât documentar (formular declarare eveniment-F3), cât și în baza naţională de date. Totodată, după sacrificare, crescătorul trebuie să solicite medicului veterinar de liberă practică împuternicit efectuarea examenului pentru depistarea parazitului Trichinella spp.

Porcii trebuie să fie crescuţi numai în adăposturi închise, să nu ia contact cu alţi porci domestici sau cu porci sălbatici, să fie respectate minimele condiţii de igienă şi de biosecuritate.

„În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscați sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului, numai dacă acesta este identificat și înregistrat. În localitațile din județ în care nu evoluează focare de Pestă Porcină Africană sacrificarea porcilor în mod tradițional de către proprietari pentru consum familial nu este interzisă.

Este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA). Recomandăm, de asemenea, tuturor cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar.

Aceasta înseamnă că, atât carnea cât şi alte produsele de origine animală şi non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, se arată în comunicatul de presă.

apel 112 696x392

Polițiștii olteni au fost alertați de o minoră, de 8 ani, care a sesizat că este sechestrată. Aceasta a fost identificată în aproximativ o oră, dovedindu-se că a fost o farsă.

Miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 13.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 de un copil, că ar fi sechestrat, fără a furniza alte detalii. După efectuarea apelului telefonul a fost oprit.

Polițiștii de investigații criminale au demarat de îndată cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. În mai puţin de  o oră, polițiștii au stabilit faptul că, o minoră, în vârstă de 8 ani, din comuna Valea Mare, în timp ce se afla în municipiul Slatina, ar fi apelat 112, sesizând că este sechestrată, fapt care nu s-a confirmat.

Minora a fost depistată de polițiști în comuna Valea Mare. Gestul său a fost motivat ca o joacă. Apelarea nejustificată a numărului 112 nu este o joacă de copii, un apel fals putând împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!” se arată în comunicatul de presă.

Anca Spiridon