mediu vizita la OltALRO Slatina va primi anual circa 40 de milioane de euro prin schema de ajutor pentru sprijinirea consumatorilor industriali prin intermediul certificatelor de emisii de CO2, de această schemă de ajutor urmând să beneficieze şi alte unităţi industriale din ţară, a anunţat miercuri, la Slatina, ministrul Mediului, Costel Alexe, după o vizită la fabrica de producere a aluminiului.

medici onoareLa 652 de ani Slatina și-a premiat superlativele, iar cinci medici de top au devenit CETĂȚENI DE ONOARE.

roteaaaaaaaaaaaaaÎn Gala Superlativelor au fost anunțate și unele candidaturi electorale. Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina și-a anunțat candidatura la Primăria Balș.

marius iancu

Deputatul de Olt, Marius Iancu, consideră că Guvernul de la putere încalcă drepturile copiilor şi ale pensionarilor.

În orice țară unde se respectă democrația și drepturile omului, copiii și pensionarii sunt protejați de stat. Guvernul PNL încalcă toate aceste principii și își bate joc de aceste categorii. Refuză să dubleze alocațiile copiilor și să majoreze punctul de pensie, încălcând astfel, două legi votate de Parlamentul României pe care vrea să îl dizolve, provocând o criză politică și organizarea de alegeri anticipate. Liberalii încearcă, astfel, să păstreze guvernarea, chiar dacă ei nu sunt capabili să guverneze eficient, și să implementeze un program de austeritate care va ține România în loc și îi va săraci pe români. Acesta este și rolul declarațiilor premierului Orban și ale miniștrilor cabinetului său care susțin că dacă aplică legile în vigoare și majorează pensiile și dublează alocațiile se declanșează o criză economică. Ceea ce declanșează ei este panică în rândul cetățenilor, retrogradarea ratingului de țară, creșterea dobânzilor pentru românii cu credite și mai puține investiții.” a declarat politicianul.

Marius Iancu este de părere că acest Guvern trebuie oprit şi anunţă că PSD va depune o moţiune de cenzură.

Acest Guvern iresponsabil trebuie oprit! PSD va depune o moțiune de cenzură. Dorim un guvern de uniune națională, alcătuit din profesioniști și patrioţi care să reprezinte o garanție că promisiunile făcute românilor, creșterea pensiilor și salariilor, dublarea alocațiilor pentru copii și continuarea proiectelor de infrastructură vor fi respectate. PSD nu dorește preluarea puterii în România, ci respectarea democraţiei și drepturilor românilor. Numai prin votul cetățenilor, un partid primește puterea de a guverna o țară, nu prin jocuri politice de culise, minciuni și declarații alarmiste așa cum fac politicieni ca Turcan, Citu sau Rareș Bogdan. Ei nu guvernează pentru români și pentru România. Au altă agendă, alte interese și de aceea trebuie opriți!” a mai adăugat Iancu.

Anca Spiridon

pedofilUn student slătinean a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, fiind acuzat de pornografie infantilă, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor și șantaj.

ADC0A394 ED96 41D9 A081 B1082FC0C6FFZilele Slatinei continuă astăzi, cu Gala Superlativelor, un eveniment în cadrul căruia autoritățile aduc recunoștință celor care au contribuit la dezvoltarea orașului.

Miercuri, 22 Ianuarie, cu începere de la ora 17:00, la Centrul Cultural Eugen Ionescu va avea loc Gala Superlativelor. Această gală este dedicată cetățenilor de onoare și  persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul trecut la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a Slatinei. La finalul evenimentului, Paula Seling și şi Gabriel Bîscoveanu vor concerta.

Medicii din Slatina care vor primi distincțiile de „Cetățean de onoare” în cadrul acestui eveniment sunt:

Renică Diaconescu

George Craioveanu

Andrei Ștefănescu

Mădălin Săndulescu

Ela Rusoiu

Lista persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul trecut la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a Slatinei este următoarea:

Instituţii publice

Instituţia Prefectului Judeţului Olt – pentru asigurarea colaborării interinstituţionale şi parteneriatului între instituţiile publice şi autorităţilor publice locale;

Consiliul Judeţean Olt – pentru permanenta preocupare în atragerea resurselor financiare europene în scopul creşterii calităţii vieţii, traficului rutier şi siguranţei urbane;

Inspectoratul Județean de Poliție Olt – pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în municipiul Slatina;

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt – pentru implicarea cu succes în acţiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice în municipiul Slatina;

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt – pentru gestionarea cu succes a situaţiilor de urgenţă;

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – pentru standardele de calitate în domeniul sănătăţii;

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt – pentru calitatea serviciilor sociale oferite;

Inspectoratul Școlar Județean Olt – pentru promovarea proiectelor de schimb interşcolar cu unităţi de învăţământ europene.

Organizații neguvernamentale și persoane fizice

Asociaţia Culturală ”Amprente Oltene” – pentru filmul documentar Slatina, oraşul în care trăim, realizat de istoricul Aurelia Grosu;

Octavian Spiridon – elev al Colegiului Naţional Radu Greceanu – pentru promovarea valorilor culturale, istorice şi spirituale ale municipiului în filmul documentar Slatina, oraşul în care trăim.

Gabriel Alexandru Bîscoveanu – elev al Colegiului Naţional Ion Minulescu -pentru promovarea valorilor culturale, istorice şi spirituale ale municipiului în filmul documentar Slatina, oraşul în care trăim şi pentru performanţa artistică la emisiunea – concurs Vocea României;

Maria Maricuţoiu – elevă a Colegiului Naţional Ion Minulescu -pentru promovarea valorilor culturale, istorice şi spirituale ale municipiului în filmul documentar Slatina, oraşul în care trăim.

Dumitrescu Ioana Delia – elevă a Colegiului Naţional Ion Minulescu -pentru promovarea valorilor culturale, istorice şi spirituale ale municipiului în filmul documentar Slatina, oraşul în care trăim.

Daniela Ilie – profesor al Colegiului Naţional Radu Greceanu – pentru promovarea valorilor culturale, istorice şi spirituale ale municipiului în filmul documentar Slatina, oraşul în care trăim.

Andrei Firaru – pentru performanța în tenis – campion naţional și vicecampion european tenis de câmp;

Plutonier major Dumitru Doru Radu – paramedicul SMURD cu cele mai multe misiuni de salvare;

Asociația Culturală ”OLT-ARTIS” – pentru activitatea teatrală din municipiul Slatina;

Asociația Culturală ”Iordache-Art” – pentru activitatea teatrală din municipiul Slatina;

Asociația Socio Culturală pentru Dezvoltare și Educație– pentru activitatea teatrală din municipiul Slatina;

Asociaţia ”Călușarii Slatinei” – pentru activitatea artistică;

Asociaţia cultural-artistică LYRA – pentru programele artistice dedicate comunităţii;

Asociaţia BMW E30 – pentru organizarea celui mai complex eveniment automobilistic retro – Oltenia Wheels;

Agenţi economici

pentru contribuţia importantă la bugetul local şi pentru investițiile finalizate în anul 2019, cu impact pozitiv asupra dezvoltării economice a municipiului Slatina:

PIRELLI TYRES ROMANIA S.R.L.

PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME S.A.

SC WAREHOUSES de PAUW ROMANIA SRL

PREMIER RESTAURANTS ROMANIA SRL

KAUFLAND ROMANIA S.C.S.

pentru contribuţia importantă la bugetul local al municipiului Slatina:

TMK – ARTROM S.A.

BEKAERT SLATINA SRL

ELECTROCARBON S.A.

ALTUR S.A.

DEDEMAN S.R.L.

DELTA ALUMINIU SRL

pentru investițiile realizate în dezvoltarea municipiului Slatina:

AGROMEAT TRADING VM SRL – edificare imobile de locuințe din str. Gen. Aurel Aldea nr.33;

SC MAR COM DISTRIBUȚIE SRL – pentru investițiile realizate în domeniul turistic;

SC GEORA TOTAL LOGISTICS SRL – construire hală flori și spălătorie auto ecologică;

SC NADENKA SRL – construire platformă și amplasare spălătorie auto mobilă;

SC ILKO RESIDENCE SRL – edificare bloc de locuințe din str. Liliacului nr.2;

SC ELISAVJERTS SRL – edificare bloc de locuințe din str. Dr. Dumitru Țoncu nr.4 .

 

politistiS-a instalat panica printre polițiști, după ce Decizia nr. 1/2020 privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară a fost publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul Orban Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat recent că este în curs de finalizare un proiect de act normativ care prevede înfiinţarea completurilor specializate pentru achiziţii publice la nivelul Curţilor de Apel.

Orban premier Premierul Orban a considerat că este timpul unor schimbări în guvernul sau.