A6AF18E5 0CAC 4FAB 9A70 809EFF59875D 696x522

Joi, pacienţii şi cadrele medicale de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, în total 16 persoane, au fost evacuaţi din unitatea medicală, după ce la parter şi la primul etaj al imobilului s-a simţit miros de gaze.

"Am avut o sesizare privind miros de gaze în incinta Secţiei Psihiatrie a Spitalului judeţean de Urgenţă Slatina. La faţa locului s-a deplasat echipajul CRBN, un echipaj de prim ajutor, precum şi reprezentanţi ai furnizorului de gaze. S-au confirmat scurgerile, pe la electrovalvele de la centrale. Echipele de la gaze sunt prezente la faţa locului, alimentarea cu gaze a fost oprită. Preventiv, la începutul intervenţiei au fost evacuate 16 persoane, 14 pacienţi şi două cadre medicale de la parter şi de la primul etaj, însă toţi s-au reîntors în imobil acum. Nimeni nu a acuzat stări de rău, nu a fost nevoie să se acorde ajutor medical. S-a făcut aerisirea încăperilor, s-a sistat alimentarea cu gaze până la remedierea defecţiunii", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Cornel Gogolan.

florin jianu 97861800

Marţi, 3 decembrie, slătineanul Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a fost ales la Bruxelles, vicepreşedinte al SMEunited, cea mai puternică organizaţie de IMM-uri din Europa.

În urma alegerii prin unanimitate de voturi, Florin Jianu se alătură şi anul acesta bordului SMEunited compus din vicepreşedinţi din Austria, Suedia, Franţa, Germania, Italia etc, membri ai celor mai importante organizaţii de IMM-uri din Europa, în activitatea de susţinere a mediului antreprenorial la nivel european şi de trasare a principalelor direcţii de acţiune în acest sens.

Florin Jianu a menţionat: "Alături de bord-ul SMEunited, voi susţine implementarea unei noi Strategii pentru IMM-uri la nivel european, o strategie care să pună în centrul politicilor publice uşurinţa de a face afaceri, digitalizarea, inovarea şi respectul pentru mediul înconjurător".