strand progresuAcesta zonă se va transforma într-un parc, ce va include și o zonă pentru skateri și bicicliști.

Cu această investiție demarată, reprezentanții municipalității vor putea prelua fostul ștrand din Progresul, aflat în administrarea Ministerului Tineretului.

Autoritățile au demarat realizarea documentației pentru amenajarea noului complex de agrement, care va include și o zonă pentru skateri și bicicliști.

Ştrandul din cartierul Progresul, pompos numit Baza sportivă ”Dimitrie Dobrescu”, a fost timp de aproape 20 de ani cel mai căutat loc din Slatina. Având dimensiuni generoase, acesta oferea două bazine de înot – unul pentru adulţi şi un altul pentru copii -, dar şi alte alternative de petrecere a timpului liber în sezonul cald: tenis de masă, karting, tenis de câmp, avea duşuri şi vestiare etc. Ulterior, în primii ani de după 1990, ştrandul a căzut ”în dizgraţie” pentru autorităţile locale, un motiv fiind şi preluarea sa de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS), ai cărei diriguitori puşi politic nu au mişcat un deget de-a lungul anilor pentru a o reda locuitorilor urbei. Acum autoritățiile slătinene se pare că au găsit în sfârșit ocazia să-l redea slătinenilor.