Mihai Eminescu sarbatoritDis-de-dimineață, elevii clasei a V-a A, însoțiți de doamna dirigintă și profesoara de limba română, Roberta-Alina Gagiu, și-au îndreptat pașii către statuia lui Mihai Eminescu.

culturaPrimăria Slatina, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” și Asociația Culturală „Center Inter Art” omagiază Ziua Culturii Naționale prin organizareaa mai multor spectacole care se vor desfășura în zilele de 15 și 17 ianuarie 2020  la Centrul Cultural Slatina.

Cristina Topescu FotoJurnalista Cristina Ţopescu a murit.

boboteazaPe 6 ianuarie, creștin-ortodoxi prăznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. Acestă sărbătoare reprezintă botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos  de către Sfântul Ioan Botezătorul. În ajunul și în ziua de Bobotează, în toate bisericile otodoxe, cu puterea Duhului Sfânt, la rugăciunile arhiererilor și preoților, se sfințește aghiasma mare.

grindaaaaaaDupă botez, timp de 3 ani, în prima zi a Anului Nou (1 ianuarie), copilul este dus în casa moașei care pregătește hăinuțe noi și un colăcel special, împletit cât mai frumos.

mihalacheArtistul Cătălin Mihalache a venit în fața privitorilor cu o nouă provocare.

slatina filmDupă două proiecte importante ce au adus in primplan Slatina, astăzi, 18 decembrie a fost lansat cel de al III lea film despre orașul de pe marginae Oltului. Lansarea filmului „Slatina. Oraşul în care trăim" a avut loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, unde elevi de la cele două Colegii care au pariticipat la proiect au asistat la prima proiecție a filmului.

concertCântări sfinte vor răsuna şi anul acesta sub cupola Catedralei Episcopale din Slatina. A devenit deja tradiţie ca în prag de Crăciun, Corala Preoţilor Episcopiei să ofere slătinenilor un concert extraordinar de colinde.

Doina OltuluiÎn acest an, Ansamblul Folcloric “Doina Oltului” împlinește 50 de ani de activitate.