lead provocare pentru cititori o lectura incomoda de la un autor sincer gheorghe duduiala

Cunoscut oltenilor datorită desele apariții publice la radio și televiziune, Gheorghe Duduială revine cu o nouă apariție editorială, invitându-i pe iubitorii de cuvânt la o lectură palpitantă, într-un stil interogativ, prin volumul „De ce eşti trist, popor român?”.

palatul copiiilorPalatul copiilor și-a lansat oferta educațională pentru noul an școlar. Pentru al 66-lea an, Palatul își va deschide anul acesta porțile activităților extrașcolare pentru peste  2000 de copii care vor urma cursurile, iar începând de azi sunt așteptați să se înscrie.

Pleșoiu 2019Pe o vreme superbă, numai bună de sărbătorit, sătenii din comuna olteană Pleșoiu s-au adunat, duminică, să serbeze Ziua Legumicultorului Pleșoian împreună cu invitaţii lor. Pleșoiu și-a primenit fața, și-a pus straie de sărbătoare și s-a bucurat, cu mic cu mare, de frumosul eveniment. O sărbătoare aparte, o explozie de bucurie, care a adunat întreaga comunitate în frumoasa poiană din apropierea primăriei.

Eugen DogaEste considerat cel mai mare compozitor român în viață, iar muzica sa a răsunat în importante săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru.

blibliotecaaaaaaaaaaa

Vara acesta se anunță una plină de surprize la Biblioteca Județeană. Miaunel și Bălănel îi vor ghida pe cei mici în lumea basmelor și a literelor.

amsamblu osica sus

Cea de a XXI a ediție a Concursului Național 'Călușul Românesc' de la Slatina, la care au participat peste 2500 de copii, s-a încheiat. 

Calusul romanesc 2018În organizarea Primăriei Slatina, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Consiliului Judeţean Olt, în perioada 18-22 iunie se va desfăşura Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”. 

actor

 Emoție, talent, creativitate, joc scenic și multă voie-bună, toate acestea s-au reunit pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural ‘Eugen Ionescu’ din Slatina, unde aproximativ 100 elevi și-au pus în valoare talentul artistic și creativitatea prin intermediul artei dramatice.

calus slatina“Călușul Unește România”, acesta este sloganul celei de a XXI a ediții a Concursului Național al Copiilor „Călușul românesc”   ce va avea loc în perioada 18-22 iunie, la Slatina.