osica ansambluAnsamblul  din Osica de Sus a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Folclor ‘Am fost ș-om fi’ ce a vut loc la finalul săptămânii  la Sighetul Marmației. Oltenii noștri s-au intercut in talent cu alt 30 de ansambluri din Ucraina, Lituania, Polonia, Republica Moldova și România

baletSăptămâna viitoare Centrul Cultural ‘Eugen Ionescu’ va găzdui un spectacol minunat de balet susținut de Teatrul de Balet din Sibiu.  Acest eveniment este organizat de Primăria Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și Centrul Cultural, iar spectacolul prezentat face parte din Gala Internațională de balet.

expozitie icoaneMuzeul Județean Olt găzduiește expoziția cu vânzare „Icoana – fereastră către suflet”, semnată de artistul și creatorul popular Dan Horgan. Vernisajul a avut loc marți, 23 aprilie.

festival teatru caracalSăptămâna viitoare iubitorii de teatru sunt așteptați la cea de a IX a edție a Festivalului de Teatru „Ştefan Iordache” de la Caracal. Anul acesta se va desfășura între 12 şi 18 mai, iar evenimentul este dedicatmarelui actor  Marin Moraru.

ouaDe cinci ani de când Oltul participă la Festivalul ouălelor incondeiate de la Ciocănești, meșterii noștri au reușit să se impună datorită tehnicilor, motivelor, culorilor și talentului.

calus„Călușul Românesc”, ajuns în 2019 la cea de a XXI a ediție, va fi organizat la Slatina în perioada 18-22 iunie. Pentru acest eveniment Primăria Slatina a alocat suma de 80.000 de lei.

dor de primavara caracalSăptâmâna viitoare, la Caracal se va desfășura a 15-a ediție a Festivalului concurs de muzică populară „De Dor de Primăvară”. Organizatorii evenimentului cultural sunt Consiliul Local și Primăria Municipiului Caracal prin Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban“.