Festival”Festivalul Fotografiei Chineze în România”  a ajuns la ediția a VII-a;  ediția din acest an este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naţionale a Chinei și cuprinde 15 expoziţii alcătuite din creaţiile artiştilor fotografi din China. Orașul nostru face parte din cele 15 localități care vor găzdui vernisajele.
Lansarea oficială a Festivalului a avut loc în prima zi a lunii octombrie 2019, la ora 11:00 la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Cluj Napoca.
În perioada 17 octombrie - 6 noiembrie 2019 una dintre expoziții va fi prezentată publicului slătinean, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu. Evenimentul va debuta joi, cu începere de la ora 18 :00 și se desfășoară prin grija Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România, Clubul de fotografie Alutus Slatina cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina și a Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina. Artistul fotograf Valeru Ciurea, membru consacrat al Asociației Internaționale de Fotografie „Euro Foto Art“, va fi curatorul expoziției de la Slatina.