PerchezitiiÎn această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 13 percheziții în județele Alba și Sibiu.

AccidentLa un pas de o tragedie.

incendiu noapteaTragedie, azi-noapte. Patru dintre cei cinci copii ai unei familii au murit carbonizați, într-un incendiu care le-a cuprins locuința.

PS Aurelian Mihai eminescu Sala de Festivităţi a Liceului Tehnologic „P.S. Aurelian” a găzduit  pe 15 ianuarie 2020 lucrările Simpozionului judeţean „Luceafărul poeziei româneşti”.

50C92777 5CF7 4CA6 833D 87E5B545DD04
Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale şi aniversării a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, precizând că pe 15 ianuarie se celebrează creaţia eminesciană, iar Mihai Eminescu trebuie să rămână un simbol și să fie studiat la înălțimea importanței lucrărilor lăsate în urma sa.

"În urmă cu 170 de ani, la data de 15 ianuarie, avea să se nască poetul simbol al românilor, Mihai Eminescu. 
“Luceafărul poeziei românești”, așa cum mai este Eminescu denumit, a impresionat prin operele sale romantice, rămânând un simbol al romantismului românesc și nu numai. "Nu ma-ncântati nici cu clasici,Nici cu stil curat si antic,(...)Eu ramân ce-am fost: romantic." spunea marele poet Mihai Eminescu în lucrarea “Eu nu cred nici în Iehova”
În mod firesc, pentru deosebita sa contribuție asupra literaturii române, dar și pentru geniul potențat în lucrările sale, îl comemorăm astăzi pe marele poet, la 170 de ani de la nașterea sa. Consider ca fiind  esențial pentru viitoarele generații ca Mihai Eminescu să rămână un simbol și să fie studiat la înălțimea importanței lucrărilor lăsate în urma sa"a transmis Mirea.

 

Femeie insarcinata Femeia care și-a ucis soțul în seara de Sfântul Ion după o ceartă conjugală a fost reținută de polițiști!

sfantul ionZiua Sfântului Ion Botezătorul reprezintă încheierea oficială a sărbătorilor de iarnă.

accident gravPompieri, echipaje medicale și polițiști au intervenit pentru salvarea a cinci persoane în urma unui grav accident de circulație care a avut loc în stațiunea Mamaia, în dreptul Hotelului Amiral.

Vila Emilia Dorobanu in flacariLa un pas de o adevărată tragedie au fost părinții cântăreței de muzică populară, Emilia Dorobanțu.