pesta porcinaNouă localități sunt sub supraveghere!

În această dimineață autoritățile oltene au intrat în alertă după ce au primit încă de ieri avertizare de la colegii lor din Teleorman care precizau că pe raza județului lor au fost găsite două cadavre de porci domestici neidentificate, la marginea unei păduri.

Ca urmare a acestui anunț extrem de important au fost prelevate probe din care a rezultat faptul că la unul din cei doi a fost confirmată prin buletinul de analiză emis de Institutul Naţional de Diagnostic şi Sănătate Animală pestă porcină africană. 

Autoritățile județene împreună cu cele de la Teleorman au luat deja primele măsuri de supraveghere a localităților unde deja ar putea exista animale purtătoare de acest virus. Este vorba de localităţile Scărişoara, Plăviceni, Jieni, Rusăneşti, Cilieni, Potlogeni, Tia-Mare, Doanca şi Izbiceni. Din această dimineaţă, echipe de medici veterinari oficiali din cadrul DSVSA Olt se află deja pe teren unde au început inspecţia clinică a tuturor gospodăriilor populaţiei în care există porci domestici. Cu această ocazie se va face și un recensământ al porcilor. Potrivit datelor aflate la nivelul județului nostru sunt aproximativ 8.000 de porci.