Invatatori Vlaicu VodaPrima zi de şcoală le-a dat emoţii atât elevilor, cât şi părinţilor şi profesorilor prezenţi la deschiderile de an.

Fiecare a avut emoţiile lui, dar, de departe, cei mai emoţionaţi au fost bobocii. 

Unii dintre ei au păşit pentru prima dată în clasă și au intrat astfel în universul cunoașterii, iar alții au devenit boboci de liceu.

Cele mai mari emoții au fost, însă, la clasa pregătitoare. La Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” din Slatina cele două clase de la pregătitoare au fost pline de părinți, bunici, dar mai ales copii emoționați până la lacrimi. Doamnele învățătoare Marinela Mateescu și Cornelia Șerpău de la cele două clase au avut grijă să-și împodobescă sălile de curs ca într-un cadru de poveste. Cei mici s-au despărţit cu greu de cei dragi,  dar cadrele didactice cu experiență s-au străduit să le facă această zi cât mai frumoasă. Așa că i-au așteptat pe copii cu desene, baloane sau dulciuri. La clasa pregătitoare, adulţii nu s-au putut desprinde de boboci, astfel că sălile de clasă a fost neîncăpătoare. În mijlocul unei mulţimi de străini, cei mai mici nu şi-au mai putut stăpâni lacrimile, dar până la urmă au înțeles că prima zi de școală vine cu o schimbare majoră în viața lor.