C15D8562 9F1E 4667 BD38 1F708D70B4D7
Guvernul atrimis luni în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care îşi angajează răspunderea. Conform anunţului făcut încă de săptămâna trecută, este de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să convoace Camera Deputaţilor şi Senatul în sesiune extraordinară.Guvernul atrimis luni în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care îşi angajează răspunderea.
Conform anunţului făcut încă de săptămâna trecută, este de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să convoace Camera Deputaţilor şi Senatul în sesiune extraordinară.Simultan cu începerea procedurilor în vederea angajării răspunderii, şi PSD va începe demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură, pentru care deja a anunţat că a strâns numărul semnăturilor necesare, dar mai ales pentru a asigura succesul moţiunii, respectiv adoptarea ei.

După aflarea acestei vești, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt a făcut următoarea declarație: "Este incredibil cum înțeleg unii să joace viitorul României la ruleta moțiunilor de cenzură. Necesitatea unei astfel de acțiuni pentru a înlătura un guvern incapabil, incompetent și irațional a devenit acum o armă folosită pentru a ține cu dinții de singura sursă de voturi, de singura speranță de a recupera puterea pierdută: administrațiile locale. Aruncatul acesta cu moțiuni de cenzură când fuge pământul de sub propriile picioare dovedește, o dată în plus, că pentru PSD nu există interesul național, ci doar cel personal. Un interes pe care-l joacă, fără talent, pe tabla de șah în care au transformat România.Am convingerea că zvârcolirile haotice ale PSD vor eșua lamentabil: vor fi alegeri locale în două tururi de scrutin! Și, cu siguranță, vor fi și alegeri anticipate! Nu doar pentru că asta dorește PNL, ci pentru că asta vor romănii. Iar voința românilor primează!"

 

PontaVictor Ponta pune cruce negocierilor cu PSD: 'Cu oameni care își făceau selfie cu Dragnea și apoi cu Dăncilă nu putem sta la aceeași masă'.

LudovicOrban

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că pensiile vor creşte pentru că sumele sunt prevăzute în bugetul de stat, dar a precizat că majorarea alocaţiilor depinde de resursele financiare care trebuie să le susţină, fără să fie afectat deficitul bugetar.

"Vom creşte pensiile, vom creşte alocaţiile. Am prevăzut în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi în Legea bugetului de stat sumele necesare pentru a asigura creşterea pensiilor. Poţi să-ţi permiţi să creşti alocaţiile în măsura în care există resursele financiare pentru a susţine această majorare, fără să afecteze deficitul bugetar, dar cu siguranţă vom creşte alocaţiile de copii şi cu siguranţă vom creşte şi pensiile", a precizat Orban la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% începând cu luna septembrie, în condiţiile în care guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunea că este posibilă o creştere cu numai 4%.

"Domnul guvernator a spus că e greu să creşti pensiile cu 40% dacă tu ai o creştere economică de 4% şi, într-adevăr, la baza oricărei decizii care este legată de cuantum - salariilor în sectorul public, pensiilor, alocaţiilor de copii, ajutoarelor speciale şi al altor categorii de indemnizaţii - evident că atunci când iei decizia privind cuantumul alocării trebuie să ţii cont de realitatea economică (...). Uitaţi-vă, de exemplu, discrepanţa dintre salariile din sectorul public şi sectorul privat. Dacă vă uitaţi, în nicio ţară europeană nu există o asemenea situaţie, în care salariul mediu în sectorul public să fie mai mare decât în sectorul privat.

Întrebat dacă ar putea fi o creştere etapizată a pensiilor şi a alocaţiilor anul acesta, premierul a spus că "orice" decizie nu se poate lua decât după analiza evoluţiei economiei în primele şase luni.

"Dacă vă uitaţi în legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Guvernul are obligaţia ca după şase luni să prezinte un raport privind evoluţia economică şi bugetară, în funcţie de care fundamentează rectificarea bugetară (...). Guvernele PSD nu au prezentat niciodată la termen acest raport pe care aveau obligaţia legală să îl prezinte după şase luni de activitate. Obiectivul nostru este clar şi limpede, şi anume acela de a creşte toate veniturile românilor, de a creşte salariile în mediul privat, de a creşte salariile, pensiile, de a creşte alocaţiile, dar la baza acestei creşteri în mod evident trebuie să stea o creştere economică stabilă, solidă, care să aibă la bază investiţii, creşterea productivităţii, aplicarea inovaţiei şi cercetării în activitatea companiilor, creşterea competitivităţii companiilor româneşti, dezvoltarea companiilor pe pieţele regionale sau globale, şi anume dezvoltarea economică autentică, nu măriri pe hârtie care să ducă la inflaţie şi care să nu poată să fie susţinute în perspectivă", a conchis Ludovic Orban.

Sursa: www.agerpres.ro

Ciolacu PSDMarcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus că este exclus ca partidul pe care îl conduce să propună un premier, dacă moțiunea de cenzură va trece.

PRESCU PRESEDINTE PSD ALESPreședintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, a fost ales, joi, în funcția de președinte al PSD Olt.

proromaniaOrganizația Caracal a Pro România și-a ales președintele. Octavian Stănescu, fostul viceprimar al municipiului Caracal, este noul președinte. De altfel, acesta este și candidat din partea Pro România la fotoliul de primar al localităţii, la alegerile locale care au loc în vară.

alegeri anticiptePNL a început o lungă si spinoasă luptă pentru declanșarea alegerilor anticipate, după ce Iohannis a cerut imperios acest lucru. 

SEDIU PSDConferinţa de alegeri extraordinară a PSD Olt se va desfăşura în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, joi, 16 ianuarie, la ora 13.00.

silvian danPartidul lui Ponda începe să se destrame.  Odată cu plecare din partid a lui Daniel Constantin și Dorin Cîmpeanu, alți 15 lideri, dintre care 5 deputați i-au urmat. Printre aceștia se numără și fostul coordonator al Pro România Olt,  Silvian Dan.