nitaMihai Niță, președintele ALDE Olt a avut vineri o întâlnire cu reprezentanții media în cadrul căreia a dorit să lămurească cu stau lucrile n partidul din care face parte.


Eșecul rezultatelor de la alegerile europarlamentare i-a fost atribuit secretarului general ALDE, Daniel Chițoiu. Ca urmare a acestui lucru președintele ALDE Olt i-a cerut în mod public demisia acestuia. Acestui demers, până în prezent, s-au alăturat alte nouă organizații ALDE din țară.
„Eșecul partidului la nivel național în urma alegerilor europarlamentare din 26 mai ar fi trebuit asumat imediat de către secretarul general Daniel Chițoiu. Demisia cerută tuturor liderilor locali care au luat sub cinci la sută ar fi trebuit însoțită de demisia de onoare a secretarului general care a condus executiv partidul în această campanie soldată cu un scor de patru la sută, la nivel național, sub pragul electoral. Coordonarea campaniei pentru europarlamentare și gestiunea resurselor umane și materiale ale partidului au fost unele deficitare. Preocuparea secretarului general a fost mai degrabă una în zona influențelor personale în actul guvernării și nu în cea de formație electorale a partiudului.
Considerăm că secretarul general trebuia să-și apere partidul, pe liderul acestuia, inclusiv de atacurile nepermise ale noului partener politic, care a încercat prin toate declarațiile publice să deligitimeze politic ALDE și să-l trateze ca pe partidul minor din nealianță. În locul unei asemenea conduite normale statutare domnul Daniel Chițoiu a ales să murdărească imaginea unor lideri ai partidului, colegi parlamentari spunând minciuni la adresa acțiunilor acestora, inclusiv prin montarea unor atacuri pe rețelele de socializare, prin folosirea unor membri din organizația de tineret. Luând în considerare toate aceste considerații, în baza mandatului Biroului Politic Teritorial Olt și ALDE Olt solicităm demisia imediată din funcția de secretar general ALDE a domnului Daniel Chițoiu”, a ținut să susțină președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță.