gripaaaaaaaaaO femeie în vârstă de 53 ani, din Slatina, este primul pacient în cazul căruia diagnosticul de gripă a fost confirmat de analizele specifice de laborator.

virozeeeeeAnul a început cu un val de îmbolnăviri. În prima săptămână sute de olteni au ajuns pe patul de spital. Vaccinul antigripal s-a administrat la nivelul județului în proproție de peste 99%.

medici tineriLa Spitalul Județean de Urgență Slatina se pregătește o nouă  gardă, recrutând medici rezidenți. De curând, unitatea a organizat un concurs de angajare, urmând ca luna acesta să mai aibă loc un altul.

vaccin hpvMinisterul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20.000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcțiile de sănătate publică, astfel încât vaccinarea să înceapă în ianuarie 2020, se arată într-un comunicat al instituției.

farmaciiiiiiiiiiiiJumătate dintre farmaciile din județ vor  fi deschise în prima zi a anului, iar ăn a doua zi doar două puncte farmaceutice vor fi închise.

cura de detoxifiereDupă mesele îmbelșugate de Crăciun, organismul se simte obosit şi încărcat. Nu este nevoie însă de o dietă drastică de detoxifiere pentru a vă reveni. Urmaţi aceste sfaturi simple şi în câteva zile vă veţi simţi mult mai bine.

catalin duduSindicaliștii Promedica anunță că se afla în grevă japoneză, ei fiind nemultumiți de proiectul de lege privind modificarea OUG 114, "prin care se limitează sporul pentru condiții vătămătoare pentru bugetari", acest lucru având drept consecință pierderi salariale pentru angajații din sistem.

farmaciiiiiiiiiiiÎn zilele de  sărbătaore mai multe farmacii din judeţ vor fi deschise.

varicelaÎn doar câteva săptămâni numărul focarelor de varicelă din colectivităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar din mediul urban a crescut. Potrivit DSP Olt, în acest moment sunt trei focare înregistrate de la începutul acestui sezon rece, toate fiind în municipiul Slatina.