vaccinDe la an la an,  numărul oltenilor care se imunizează împotriva gripei sezoniere este în creştere, campania de vaccinare antigripală continuă să se desfăşoare pe tot parcursul sezonului rece 2019 – 2020.

virozeeeeeeeeeeeTemperaturile crescute din ultimele săptămâni au făcut să scadă numărul oltenilor care s-au confruntat cu pneumonii și infecții respiratorii acute. Copiii sunt cei mai afectați de răceli în această perioadă.

analizeMamografiile realizate anual le oferă medicilor șansa de a detecta cancerul la sân în stadii incipiente, atunci când poate fi tratat și vindecat mult mai ușor.

suc cartofi dulciCartofii contin carbohidrati, proteine, vitamina C, vitamina B6, potasi, fier, magneziu şi zinc, astfel ca, daca bei des suc de cartofi, poti vindeca o multime de afectiuni, in special ale sistemului digestiv.

antigripalDirecția de Sănătate Publică Olt a primit săptămâna aceasta a treia tranșă de vaccin antigripal, din care medicilor de familie le vor fi distribuite cele mai multe doze.

viroze dspSchimbările bruște de temperatură din ultima perioadă au făcut ca numărul cazurilor de viroze respiratorii și pneumonii au crescut. 140 de persoane din județ au ajuns la spital.

gogoneleeeeeeeeeeeeeGogonelele se numără printre cele mai îndrăgite murături consumate de români. Puţini cunosc, însă, numeroasele beneficii ale acestora pentru sănătatea organismului uman.

rujeolaOdată cu începerea școlii, medicii se așteaptă ca numărul cazurilor de rujeloră sau viroze să crească.

transfuziiiiiiiDe ani buni la Centrul de Tansfuzii Olt se lucrează cu aparatură veche, personal insufcient și echipamente care în mod mormal ar fi trebuit să fie casate. Angajații de aici fac minuni la propriu. Pe lângă faptul că muncesc de multe ori voluntar, fiindcă nu există personal suficent, aici se lucrează cu centrifuge vechi de 30 de ani.