cinema180 de copii premianți din 10 unități de învățământ din Olt au mers astăzi la Cinema. Pentru unii dintre ei a fost pentru prima dată când au vizionat un film la Cinema sau 3 D.

’Cu premianții la cinematograf’ este un proiect ce a devenit deja traditie de 7 ani a Clubului Rotary Slatina, membrii clubului fiind interesati ca un numar cât mai mare de copii din sate si comune, care nu au avut niciodata posibilitatea vizionarii unui film la cinematograf sau ajung foarte rar la cinema, să poata trăi o experienta de neuitat.

‘De 7 ani derulam acest proiect și colaborăm cu unități de învățământ din mediul rural. Ne dorim ca acești copii să poată să vină la cinema. Sunt mulți care nu pot ajunge din cauza situației financiare sau a distanței față de Slatina’, a spus Marius Bălașa, președintele de anul acesta al Clubului Rotary Slatina.

Proiectul este sustinut anual de către Clubul Rotary Slatina deoarece receptivitatea directorilor de școală este foarte mare, aceștia considerând ca accesul copiilor din mediul rural la vizionari cinematografice este limitat din motive financiare sau legate de distanța față de Slatina.

Astăzi pe marile ecrane au rulat ‘Maleficent’  și ‚Terminator’. La film au venit elevi din Studina, Grădinile, Teslui, Șerbănești, Pleșoiu, Ștrejești, Vitomirești, Brebeni și Izbiceni  iar dascălii i-au ales pe cei mai buni.

La finalul filmului toții copii au primit daruri din partea clubului. Și pentru a completa excursia, elevii au vizitat și Muzeul Județean unde au putut admira expoziția ‘Școala de altădată’.