Sarbatoarea Nucului Olguta BerbecAnul acesta este unul special pentru cei care locuiesc în comuna olteană Curtișoara.

S-au împlinit 530 de ani de la atestarea documentară a localității. Fapt pentru care autoritățile locale în frunte cu edilul comunei, Gheorghe Gănescu au organizat cea mai frumoasă ediție din acest an. Este deja tradiție ca în prima duminică din luna octombrie cei din Curtișoara să petreacă.

Sarbatoare Nuc Curtisoara 2019Sărbătoarea Nucului, organizată de Primăria şi Consiliul Local Curtişoara, a ajuns la cea de-a XX-a ediţie, una jubiliară. Așa cum deja ne-au obișnuit autoritățile din localitate au venit cu o serie de surprize pentru cei care au luat parte la eveniment, oferindu-le acestora un spectacol artistic pe cinste. Pe parcursul întregi zile cei din localitate au putut viziona o partidă de fotbal, cât și un concurs de cai. După amiaza a fost dedicată exclusiv muzici și dansurilor tradițonale.

Evenimentul cultural artistic a avut loc în Grădina de Vară cu nuci de lângă Căminul Cultural din Curtişora. Ansamblul Folcloric „Flori de Măr” a fost cel care a dat startul la voia bună. După care pe scenă au urcat artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, împreună cu dansatorii şi orchestra ansamblului. Maria Ghinea, Neta Soare, Ileana Lăceanu, Ştefania Strejescu, Mădălina Drăgan, Florica Chircă, Gabriel Zăvoeanu, Vasilica Dinu, Sorina Dinu, Victoriţa Cică, Daniel Roşoga, Cătălin Bărbulescu, Carmen Budulan şi Marian Toma au susținut adevărate recitaluri. Îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanţu, fiica satului s-a întors acasă unde a oferit muzică de calitate.

Cupluri premiate 50 de ani CurtisoaraPrimăria Curtişoara nu i-a uitat nici pe cei care o viață întreagă au fost alături unul de altul și a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cunoscutul Văru’ Săndel a fost și el prezent la eveniment pentru ca de la ora 17:00 în recital să evolueze solista Olguţa Berbec, care a venit însoțită de soţul său, saxofonistul Remus Novac.

Autoritățile județene au fost și ele prezente la eveniment, pe scenă a urcat președintele Consiliului Județean Olt.

Curtisoara Ganescu si OprescuMarius Oprescu care a venit însoțit de întreaga sa echipă de la centru. Acesta l-a sigurat atât pe primar, cât mai ales pe întreaga comunitate de tot sprijinul în proiectele începute, dar și cele de viitor ale comunei Curtișoara. Sărbătoarea Nucului s-a încheiat undeva după ora 20:00 cu un superb foc de artificii.