campanie oamenii straziiiiiiiiPentru al III lea an consecutiv, Episcopia orcanizează o nouă campanie umanitară  „Dăruieşte (cu) bucurie!” . Obiectivul acesteia este acela de a dărui haine groase persoanelor fără adăpost din Slatina.

„Mulți dintre noi avem haine şi încălţăminte de care nu ne mai folosim, dar care pot fi de un mare ajutor acelora care nu mai au nimic. Așadar, apelăm la bunăvoința dumneavoastră pentru a dona orice ar putea fi de folos, pe timpul iernii, persoanelor fără adăpost: haine groase (paltoane, pulovere, hanorace, blugi, pături); saci de dormit și perechi de încălţăminte de toate mărimile (bocanci, cizme, ghete). Adresăm rugămintea ca toate lucrurile donate să se prezinte în stare bună de folosire, să nu fie murdare sau rupte”, este apelul făcut de preotul Constantin Aldea, consilier .

Pe lângă lucrurile donate acestor persoane pentru a trece mai uşor peste iarnă, Centrul Social al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor colectează tot pentru oamenii străzii şi produse de igienă personală, precum şampon, săpun, pastă de dinți, şi alimente neperisabile cum ar fi conserve, ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, plicuri de ceai, miere, fructe și legume. „Persoanele dornice să se implice în această acțiune vor putea face donații la fiecare biserică din Slatina sau la Centrul Social al episcopiei, situat în orașul vechi, pe strada Grădiniței, nr. 1”, a mai transmis părintele Aldea.

Iernile trecute, peste 30 de persoane au fost ajutate de misionarii de la Centrul Epahial al Episcopieri. De altfel, aceștia asigură o masă caldă pentru mai multe familii nevoiașe din oraș. Iar iarna acesta doresc să întindă o mână de ajutor și bătrânilor care nu mai au familii.