halloween dgaspcCea mai așteptată sărbătoare a toamnei este , de câțiva ani, Halloween-ul. Deși este o sărbătoare împrumutată de la americani, a prins foarte bine la tineri. Printre cei care iubesc sărbătoarea dovlecilor și a costumelor înspăimântătoare sunt și copiii aflaţi în grija  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. Aceștia s-au pregătit intens pentru a marca Halloween-ul. Joi seara vor pleca la colindat şi le vor oferi prietenilor dovleci magici.

Reprezentanţii Direcţiei Copilului spun că dovlecii au fost pregătiţi în amănunt chiar de copii, iar prin evenimentul la care vor lua parte vor alunga spiritele rele din casele prietenilor lor pe care îi vor colinda.  

„Finalul lunii octombrie este rezervat unei nopți speciale, cunoscută și celebrată în multe țări ale lumii – înfricoșătoarea seară de Halloween. Aşadar, în seara zilei de 31 octombrie, copiii noștri vor colinda pe la casele prietenilor lor unde vor lăsa un dovleac magic, la care au «meșterit» cu talent, pentru ca niciun rău să nu se apropie de acea casă. Sub simbolul dovleacului cioplit, tradiția, deși controversată, s-a răspândit și s-a diversificat, astfel încât a ajuns o sărbătoare apreciată, mai ales de copii. Acestora le place să se costumeze în fantome, vrăjitoare, monștri și personaje înspăimântătoare din povești sau  filme și pleacă în grup la colindat. Copiii, cu dovleci luminoşi la ei, colindă pe la casele oamenilor cu un fel de «ne dați, ori nu de dați», iar gazdele au de ales între a oferi dulciuri sau a li se face o farsă de către micii colindători”, precizează reprezentanţii instituţiei printr-un comunicat de presă.