handbal

Sâmbătă, în prima etapă a noului sezon, echipa locală de handbal, CSM Slatina, va primi vizita grupării AHCM Slobozia. Oaspetele se află pe poziția 12 în clasamentul Ligii Florilor cu doar 4 puncte acumulate până în prezent.

Meciul se va disputa cu începere de la ora 11:00, în Sala LPS și va fi arbitrat de brigada formată din D. Gurbina și E. Stanciu (din Reșița). Observatorul partidei va fi I. Şerbu (București).

Sunt şanse mari ca acest meci să fie de partea elevelor antrenate de Victorina Bora şi să le aducă cele trei puncte puse la bătaie, îndepărtându-se astfel vertiginos de zona fierbinte a clasamentului. Susţinătorii CSM-lui sunt aşteptaţi ca de fiecare dată să umple gradenele Sălii LPS şi să fie alături de jucătoare noastre.

Anca Spiridon

56BF4094 7F05 446F B248 1D37A369A52F
Potrivit site-lui Federaţiei Române de Tenis de Masă, în urma tragerii la sorţi desfășurâtă luni seara, selecționatele de tenis de masă ale României şi-au aflat adversarele din cadrul turneului preolimpic de la Gondomar (Portugalia).
Echipa feminină a României, compusă din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean şi Irina Ciobanu (antrenor Viorel Filimon), campioana europeană en titre, va întâlni Italia într-o partidă semifinală, iar dacă va obţine victoria va juca finala contra învingătoarei dintre Suedia şi India. Câştigătoarea finalei se califică automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar învinsa intră pe un nou tablou, în urma căruia se poate califica la JO 2020.
Lotul României se află din data de 16 ianuarie în Gondomar (Portugalia) unde are loc cantonamentul de pregătire, iar în perioda 22-26 ianuarie se va desfășura turneul propriu zis la care participă 30 de echipe feminine.

 

EB3C708D BCFD 4229 B2CD 0B0E1FE71FD7
Potrivit Federației Română de Handbal (FRH), pivotul echipei CSM Slatina, Lorena Ostase face parte din grupa celor 20 de handbaliste convocate la stagiul de pregătire sub comanda noului staff, format din Bogdan Burcea şi Robert Licu. Acțiunea de pregătire va avea loc la București, în perioada 19-22 ianuarie.

Jucătoarele care fac parte din lotul pentru turneul pre-olimpic din luna martie, din Muntenegru sunt:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yulyia Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea), Raluca Kelemen (HC Zalău).

Linia de 9 metri: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (CSM București), Bianca Tiron, Elena Dache (Dunărea Brăila), Andreea Rotaru, Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana-Maria Țicu, Ana-Maria Savu, Patricia Vizitiu (SCM Craiova), Dana Abed-Kader, Alexandra Severin (HC Zalău), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița).

Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana-Maria Iuganu (Gloria Buzău), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare).

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina).

 

bc1a684f70d09d4854fe4ed4a0c79aa3

În dimineaţa zilei de miercuri, 15 ianuarie, o parte din lotul echipei CSM Slatina a susţinut vizita medicală, lotul fiind astfel împărţit în două grupe. Printre primii care au susţinut controlul medical periodic se numără şi atacantul Cătălin Doman şi tânărul mijlocaş Rareş Deta. Restul jucătorilor vor trece pragul medicului pentru obţinerea avizului obligatoriu joi, 16 ianuarie.
CSM Slatina sub atenta supraveghere a antrenorului Mihai Ianovschi a  începe pregătirea de iarnă în vederea abordării stagiunii de primăvară. După antrenamente intense pe plan local ce vor ţine două săptămâni, fotbaliştii slătineni se vor deplasa într-un stagiu centralizat la Cheile Grădiştei.

calin stirbuDeputatul liberal Gigel Știrbu are motive de mândrie. Fiul său, Călin Știrbu este noul campion al României la tenis de câmp în cadrul U14.

csm cadouriHandbalistele de la CSM Slatina au redat bucuria sărbătorilor de iarna copiilor cu dizabilități. Sportivele au oferit de Moș Crăciun cadouri copiilor cu nevoi speciale de la Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Slatina.

adina

În cadrul ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Tineret, ce s-a desfăşurat la Câmpulung, Adina Diaconu, sportiva secţiei de tenis de masă de la CSM Slatina a cucerit trei medalii după cum urmează:

-Adina Diaconu - proba individuala (medalia de aur)
-Adina Diaconu - Dragoman Andreea (CSA Steaua) - dublu feminin (medalia de aur)
-Adina Diaconu - Manole Alexandru( CS Pristavu) - dublu mixt (medalia de argint)

Şi slătineanca Andreea Huduşan a cucerit o medalie importantă în cadrul acestui campionat.  La categoria dublu feminin, împreună cu jucătoarea Plaeasu Mihaela, Andreea a obţinut medalia de bronz.

csmȘi anul acesta Clubul Sportiv Municipal Slatina a premiat cei mai buni dintre cei buni în cadrul unei gale jubiliare organizate la sediul clubului. Pentru fiecare ramură sportivă a fost desemnat sportivul anului. Fiecare antrenor a propus un sportiv ce s-a evidențiat prin performanță. În cadrul secţiei de fotbal nominalizarea nu a fost individuală, ci colectivă.

adina diaconu campioana europeana u21 la tenis de masa3

În această perioadă, la Câmpulung, are loc Campionatul Naţional de Tineret. Slătineanca pregătită de Petre Arnăutu , Adina Diaconu, componentă a lotului naţional de senioare, va participa la această competiţie destinată categoriei sale de vârstă. Sportiva legitimată la CSM Slatina este favorită în obţinerea unei medalii naţionale.
Pentru Adina Campionatul Naţional de Tineret reprezintă ultima competiţie naţională din acest an.

Cu siguranţă, şi în acest an, jucătoarea de tenis de masă, Adina Diaconu, va fi declarată cea mai bună sportivă a judeţului Olt. În primăvara acestui an, Adina Diaconu a devenit campioană europeană U21.