inottttttttttttÎn week-end peste 100 de copii și-au demonstrat abilitățile de înotători, la bazinul didactic din Slatina. A fost cea de-a șasea ediție a Cupei Slatinei la înot, iar concurența a fost mai mare și mai strânsă ca niciodată. Primăria a oferit premii generoase copiilor care au urcat pe podium.

lorena ostase e1558684112201

Pivotul echipei CSM Slatina, Lorena Ostase, a fost selecţionată de Tomas Ryde în lotul echipei naţionale care va merge la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, din Japonia, în perioada 30 noiembrie-15 decembrie. Naţionala noastră face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazakhstan, urmând să debuteze cu o partidă în faţa Spaniei, pe 30 noiembrie.

            Palmaresul handbalistei:

Anca Spiridon

3625e18f4dd3ee6f00a350685ba83056

Echipa de tenis de masă a României participă, în perioada 6-10 noiembrie, la Cupa Mondială, în Japonia. Din lotul selecţionatei tricolore fac parte slătineanca Adina Diaconu, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, în timp ce Viorel Filimon este antrenor principal şi Elena Sebe, secund.

România este repartizată în grupa C, alături de Taipei şi Vanuatu.
Sistemul de joc este similar cu cel de la Jocurile Europene de la Minsk și cu cel de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Primele două naționale din grupe se califică pe tabloul eliminatoriu.

Anca Spiridon

fotballll

În prima zi a lunii noiembrie, echipa locală de fotbal, CSM Slatina, a întâlnit în deplasare gruparea FC Voluntari II.

În minutul 21 scorul a fost deschis de slătineni prin jucătorul Dorin Toma. Nouă minute mai târziu, gazdele egalează prin Vasile Mihai cu un șut deviat din colțul careului. În timpul primei reprize, slătinenii au mai avut o bară prin Vasile Gheorghe, iar în ultimul minut al primei părţi, Cosmin Căpățînă a ratat o ocazie imensă de a readuce echipa în avantaj.

Minutul 51 al meciului a fost unul blestemat pentru echipa noastră deoarece  Atacantul CSM-lui, Marian Vlada, trimite în propria poartă, la o fază fixă. Patru minute mai târziu, Vlada își răscumpără greșeala și egalează cu o lovitură de cap.

În minutul 60, arbitrul dictează penalty la un henț al lui Vlada, iar Vasile Mihai profită de ocazie şi trimite balonul în poartă, aducând astfel echipa gazdă în avantaj pe tabela de marcat. Minutul 89 le aparţine slătinenilor; Cotigă egalează cu o lovitură de cap. Golul marcat de Cotigă este ultimul dat în această repriză, scorul final fiind 3-3.

Anca Spiridon

73513552 2562686610479544 7184162598831521792 n

Sâmbătă, elevele antrenate de Victorina Bora au primit vizita echipei CS Rapid București; competiţia a avut loc în Sala Liceului cu Program Sportiv (LPS). De la începutul şi până la sfârşitul meciului, slătinencele au avut o evoluţie de zile mari. Gazdele au marcat primul gol de-abia în minutul 8, însă din acel moment s-a declanşat avalanşa de goluri în poarta Bucureştiului. Pauza a prins CSM-ul în avans, scorul fiind 11-7.

După pauză, spectatorii au asistat la goluri spectaculoase din toate poziţiile marcate de elevele Victorinei Bora.

Această victorie obţinută acasă, le aduce slătinencelor trei punct. Miercuri, 6 noiembrie, CSM Slatina se va deplasa în Bănie, iar pe 13 noiembrie, echipa locală de handbal va primi vizita grupării HC Zalău. Se anunţă două meciuri importante cu mize uriaşe.

Au jucat: CSM Slatina: Adina Cîrligeanu (4), Geanina Drăghici, Daniela Şchiopu, Elena Fulgoi, Sonia Vasile, Elena Nagy, Alexandra Andrei (4), Daniela Corban, Oana Alina Chitacu (4), Luciana Popescu (2), Nicoleta Rusu, Lorena Ostase (5), Iulia Andrei, Clara Vădineanu (4), Lăcrămioara Stan, Hermina Stoicănescu (3).

CS Rapid București: Ana Chirigiu (1), Alexandra Trifan (1), Maria Dumitraşcu (1), Jasna Boljevic (3), Gabriela Preda (1), Elena Livrinikj (3), Ştefania Lazăr (2), Raluca Dăscălete (4), Camelia Carabulea (1).

Anca Spiridon

text 12

Lorena Ostase, pivotul echipei de handbal CSM Slatina, se numără printre cei 28 de sportive care ar putea evolua la Campionatul Mondial din Japonia 2019 (30 noiembrie - 15 decembrie).

România alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazakhstan fac parte din grupa C.

Palmaresul jucătoarei:

În anul 2014 în cadrul Campionatul Mondial pentru Junioare a obţinut medalia de aur.

În anul 2016 în cadrul Campionatul Mondial pentru Tineret a cucerit medalia de bronz.

Anca Spiridon

fotbal

Vineri, 25 octombrie, echipa locală de fotbal a primit vizita grupării Flacăra Moreni. A fost un meci de senzaţie, în care CSM Slatina a demonstrat de ce sunt în stare.

În minutul 20, scorul a fost deschis de CSM prin jucătorul Cosmin Căpățînă. Două minute mai târziu, oaspeţii egalează prin Lețu. Minutul 44 a mai adus un punct pe tabela de marcat pentru gazde. Golul  a fost marcat de Vlada. Acesta este şi scorul cu care se încheie prima repriză.

În repriza secundă, jucătorul slătinean Vasile Gheorghe transformă un penalty, după un henț la o acțiune de atac a slătinenilor, aducând astfel încă un punct CSM-lui, în minutul 46.

Slătinenii au avut mai multe ocazii să trimită balonul în poartă, însă fără un rezultat favorabil. Lista marcatorilor echipei CSM Slatina este completată de Necșulescu care în minutul 70 trimite în poartă, pentru 4-1.

În minutul 90, căpitanul Vasile Gheorghe reușește dubla. Acesta este şi ultimul gol înscris în meciul de vineri.

Anca Spiridon

fotbal

Miercuri, 23 octombrie, cu începere de la ora 16:00 se va disputa etapa a II-a a Cupei României 2020 la Fotbal. Înfruntările fotbalistice care se vor disputa în această zi mare pentru fotbalul judeţean sunt următoarele:

 1. Unirea Turia - FC Bârza        
 2. Unirea Pîrşcoveni - Avântul Oporelu           
 3. Recolta Movileni - Viitorul Leoteşti 
 4. Ceramica Oboga - ACS Dârjovul Valea Mare          
 5. Voinicii Tufeni - ACS Atletico Dranovăţu     
 6. Victoria Dobrun - Recolta Şerbăneşti           
 7. Şoimii Deveselu - Internaţional Brebeni      
 8. Oltul Giuvărăşti - Columna Traian    
 9. AS Vădăstriţa  - Unirea Stoeneşti     
 10. Recolta Grojdibodu - Şoimii Drăghiceni       
 11. CN Vădastra   - Viitorul Vlădila